4/02/2008

Bögrés Meggyes Pite



  • 1 bögre kefír
  • 2 bögre liszt
  • 1,5 bögre cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • pár csepp vanília aroma
  • 0,5 bögre olaj
  • 2 tojás
  • 1 kk sütőpor
  • darabolt dió
  • 0,5 kg meggy

Összekevered a kefírt, a lisztet, a cukrot, vaníliás cukrot és az olajat, majd hozzáadod a tojásokat, a sütőport és a vanília aromát. Jól összekevered, és egy közepes, vajazott, lisztezett tepsibe öntöd. Tetejét megszórod a meggyel és a darabolt dióval, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütöd.

P.S.:A mennyiség duplázható, ha nagyobb tepsiben szeretnénk készíteni. Finom, és nagyon gyorsan készen van. Készíthető más idénygyümölccsel is (pl. sárgabarack, szilva stb.)

2 megjegyzés:

Moncsi anya írta...

Szia Eva! Most fogom délután kipróbálni a meggyes bögrés süti recepted és nagyon várom az eredményt! ♥ Üdv: Moncsi ♥

Eva írta...

Kedves Moncsi,

remélem, ízleni fog Nektek! Jelentkezz a végeredménnyel:)

Puszi!