- 2 bögre olaj
- 2 bögre fehérbor
- 2 kk só
- 2 csomag sütőpor
- 1 kg liszt
Tetejére:
- mák, szezámmag
- tojás a kenéshez
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrsz, amit 3 egyenlő részre osztasz. Mindegyik részt ceruza vastagságúra nyújtod. A felső oldalát megkened tojásfehérjével és megszórod szemes mákkal, majd megfordítod a tésztát. A másik felét megkened tojássárgájával és megszórod szezámmaggal. Rudakat vágsz a tésztából, és mindegyiket megcsavarod spirál formájúra. A rudakat kikent tepsibe teszed, és 200C-on sütöd kb. 20 percig.
P.S. Hogy a szezám és a mák jól megmaradjon a tésztán, én miután rászórom a tésztára, nyújtófával át szoktam egyszer menni rajta. Így a mák is és a szezám is jól hozzátapad a tésztához és nem potyog le róla.
P.S. Hogy a szezám és a mák jól megmaradjon a tésztán, én miután rászórom a tésztára, nyújtófával át szoktam egyszer menni rajta. Így a mák is és a szezám is jól hozzátapad a tésztához és nem potyog le róla.
3 megjegyzés:
Nagyon mutatós süti, már ezért is kipróbálom, és a bor is izgalmas lehet benne.
Szia Napmátka!
Remélem, beváltja majd a hozzá fűzött reményeidet! Majd jelentkezz, hogy hogy sikerült:)
Puszi,
Évi
M., megnéztem, az 1 kg lisztre megy összesen 4 dl fehérbor és 4 dl olaj (mindegyikből 2x2dl). Valószínűnek tartom, hogy ehhez képest nálad a nagyobb mennyiségű folyadéktól lett rossz állaga a tésztának. Ezzel már jónak kéne, hogy legyen, ha legközelebb csinálod, de ha még mindig túl lágynak érzed,nyugodtan adj hozzá még egy pici lisztet. Remélem, hogy ezzel tudtam segíteni. Más bajra nem igazán tudok gondolni. Ha mégis úgy döntesz, hogy ezzel már többet nem próbálkozol, akkor ugyanezt leveles tésztából is nyugodtan el lehet készíteni, és az végképp elronthatatlan.
Megjegyzés küldése