1/25/2010

Csoki torta liszt nélkül


  • 100 gr vaj
  • 140 gr étcsoki darabokra törve
  • 6 tojás
  • 140 gr őrölt mandula
  • 85 gr cukor
  • kakaópor
  • tejszínhab
A vajat és a csokit alacsony lángon olvaszd össze, és keverd símára kézi habverővel. 5 percet hagyd hűlni, majd keverd hozzá a tojások sárgáját és az őrölt mandulát. A tojásfehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval és a cukorral. tegyél 2 kanálnyit a csokis keverékbe, amely ettől lágyabb lesz, majd keverd hozzá a többi habot is. Kanalazd a masszát vajazott-lisztezett (vagy sütőpapírral bélelet formába - ha kapcsos tortaformát használsz, akkor ehhez a mennyiséghez a 23 cm átmérőjűt válaszd), és süsd 170 C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig, amíg szépen felemelkedik és éppen csak megszilárdul. Hintsd meg a tetejét kakaóporral, szeleteld fel, és tejszínhabbal tálald:)

P.S: Carlos pár éve meglepett egy nagyon jó kis szakácskönyvvel, a BBC Good Food magazine gondozásában megjelent 101 Cakes and Bakes - Tried and tasted recipes, azaz 101 Torta és sütemény - kipróbált és bevált receptek cíművel. Ez a torta is innen készült, nagyon csokis, csodálatosan sötét és egyáltalán nem száraz. Na és az még külön plusz pont, hogy nincs benne liszt egy gramm sem:) Készítés közben eszembe jutott Gizike, aki imádja a csokitortát, remélem, tetszeni fog Neki a recept:)És persze a többieknek is:)))

9 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Jaj nekem, mint gyógyíthatatlan csokifüggőnek :-)))

Mennyei finom lehet! Gizike után szeretnék egy szeletre bejelentkezni :-)

Вера írta...

Prava divotica!!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) írta...

Na ez bizony nagyon finom lehet!Szia.

szepyke írta...

A mandulával milyen finom lehet, te jóóóóó ég!

Eva írta...

Chef Viki, nem mondod, hogy te is "chocoholic" vagy???:)))Akkor Neked is jár belőle egy szép nagy szelet:)Puszi

Eva írta...

Judy, bizony ám, hogy finom:)Örülök, hogy tetszik Neked:)

Eva írta...

Vera, hvala:) Uskoro stiže recept i na srpskom:)Ljubac

Eva írta...

Szepyke, a mandulával tényleg isteeeeeniiiii!!!!Ennek hiányában szerintem dióval is símán el lehet készíteni, mert a receptet elnézve nagyon hasonlít arra, ami nálam Carlos szülinapi csokitortája néven fut, amiben dió van. Bárhogy is, nagyon nagyon finom:)

szepyke írta...

Muszáj voltam visszajönni, mert ez valami gyönyörűűűűű! Jáj!:)