- 1 púpos ek vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 2 ek rétesliszt
- 1,8 l húsleves (lehet kockából)
- só
- bors
- vegeta
- 2 dl tejföl
- pirított rozskenyérkockák
Egy lábasban melegítsd fel a vajat, majd pirítsd meg rajta a lereszelt vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Add hozzá a lisztet, keverd el, majd add hozzá a húslevest. Keverd jól össze kézi habverővel. Adj hozzá vegetát, sót, borsot, és forrald fel, majd alacsony lángon főzd még 10 percig. Vedd le a tűzről, keverd bele a tejfölt, és botmixerrel pépesíts. Pirított rozskenyér kockákkal tálald.
P.S: Eredeti recept itt, pici változtatásokkal. Nekünk nagyon ízlett:)
1 megjegyzés:
Csodás. Köszönjūk. Egy pici barnacukor még pikánsabbá teszi. János
Megjegyzés küldése