Tészta:
- 2 tojás
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 2,5 dl tej
- 200 gr liszt
- 1 kk cukor
- 1 ek olaj
- 4 banán
- 2 ek sárgabaracklekvár
Tetejére:
- darált dió
- csokiöntet
- tejszínhab
A tészta hozzávalóit keverd össze, és hagyd állni kb. 30 percet. Süsd meg a palacsintákat serpenyőben, az első palacsinta után már nem kell külön olaj a sütéshez, mert a tészta nem fog leragadni. Ha ezzel kész vagy, a tötelékhez törd össze a banánokat és add hozzá a lekvárt, keverd össze. Töltsd meg a palacsintákat, a tetejét szórd meg a dióval, locsold meg csokiöntettel, díszítsd tejszínhabbal.
P.S: Ezt a palacsintatésztát szoktam általában készíteni. Ha sós töltelékkel szeretnétek, az 1 kk cukor helyett 1 kk sót kell a tésztába tenni. A liszttől függ a tészta sűrűsége, ha kell, nyugodtan hígítsátok pici tejjel. Akkor jó, ha folyékony méz sűrűségű :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése