10/26/2008

Krumplis tészta


  • 500 gr tészta
  • 6 közepes krumpli
  • bors
  • 5 közepes fej hagyma
  • pici olaj
  • 1 kk pirospaprika
A krumplit meghámozod, felkockázod, és sós vízben megfőzöd. Közben 3 fej hagymát megtisztítasz, és apróra vágsz, majd olajon üvegesre pirítod. A krumplit leszűröd, összetöröd, sózod, borsozod. A serpenyőt leveszed a tűzről, egy tálba öntöd a tartalmát, és hozzákevered a pirospaprikát. A pirospaprikás-hagymás cuccot hozzáadod az összetört krumplihoz. Jól átkevered, majd összeforgatod a tésztával. A maradék két fej hagymát karikákra vágod, és olajon aranybarnára sütöd, ezzel megszórod a tésztát és tálalhatod is.
P.S: Időről időre megkívánjuk a teljesen egyszerű, házi kosztot. Most is ez történt, így ma krumplis tészta került az asztalra, sok-sok csemegeuborkával és savanyúsággal.Fodros nagykocka tésztám most nem volt itthon, így farfalle tésztából készítettem:)

Nincsenek megjegyzések: