- 600 gr darált hús
- 100 gr póréhagyma
- 2 ek petrezselyem apróra vágva
- só
- bors
- 1 fej saláta
- 400 gr paradicsom
- reszelt sajt
- 8 zsemle / lepény
- ketchup / majonéz
A póréhagymát vágd apróra, gyúrd össze a darált hússal és a petrezselyemmel. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd formálj a masszából 8 lepényt. Olajjal kikent tűzálló tálba tedd a húst, és süsd 200 C-ra előmelegített sütőben. A paradicsomot szeleteld fel, a lepényeket vágd félbe, kend meg majonézzel vagy ketchuppal, majd helyezz rá 2 salátalevelet, az elkészült húst és a szeletekre vágott paradicsomot, szórd meg reszelt sajttal, és kész is.
P.S: A hamburger húst én mindíg 2/3 marha és 1/3 sertéshús keverékéből szoktam csinálni, mert így nem túl zsíros a hús, de a pici sertéshústól nem is száraz. Így a legfinomabb:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése