- 1 kg újkrumpli
- 8 dkg friss bazsalikom
- 8 dkg reszelt parmezán
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 dkg fenyőmag
- 1 dl olívaolaj
- só
- bors
A krumplit meghámozod, és sós vízebn 15-20 perc alatt puhára főzöd. Közben a bazsalikomlevelet, fokhagymát, fenyőmagot robotgépbe teszed, és kb. 30 másodpercig őrölöd. Sózod, borsozod, apránként hozzáadod az olívaolajat. Ha ez kész, hozzáadod a parmezánt, elkevered, és a krumplira öntöd. Összeforgatod, és kész is.
P.S: Forrás: Jenny Stacey, Vegetáriánus konyha, Vince Kiadó, Budapest, 2005. A minap a kezembe akadt ez a jó kis szakácskönyv, régen lapozgattam, és megakadt a szemem ezen a recepten. Gyorsan el is készítettem, amíg még bírja a bazsalikomom a kiképzést:)A pestoból tripla adagot készítettem, mert egy-két hétig úgyis eláll, így majd hamarosan ismét készítenem kell valami finom pestosat:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése