10/05/2008

Pestos krumpli


  • 1 kg újkrumpli
  • 8 dkg friss bazsalikom
  • 8 dkg reszelt parmezán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg fenyőmag
  • 1 dl olívaolaj
  • bors
A krumplit meghámozod, és sós vízebn 15-20 perc alatt puhára főzöd. Közben a bazsalikomlevelet, fokhagymát, fenyőmagot robotgépbe teszed, és kb. 30 másodpercig őrölöd. Sózod, borsozod, apránként hozzáadod az olívaolajat. Ha ez kész, hozzáadod a parmezánt, elkevered, és a krumplira öntöd. Összeforgatod, és kész is.
P.S: Forrás: Jenny Stacey, Vegetáriánus konyha, Vince Kiadó, Budapest, 2005. A minap a kezembe akadt ez a jó kis szakácskönyv, régen lapozgattam, és megakadt a szemem ezen a recepten. Gyorsan el is készítettem, amíg még bírja a bazsalikomom a kiképzést:)A pestoból tripla adagot készítettem, mert egy-két hétig úgyis eláll, így majd hamarosan ismét készítenem kell valami finom pestosat:)

Nincsenek megjegyzések: