- 500 gr csirkemell filé
- 3 ek olaj
- 3 ek liszt
- 0,5 l tej
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- petrezselyem
- 100 gr brokkoli
- 200 gr sárgarépa
- 200 gr gomba
- 200 gr póréhagyma
A csirkemelet vágd fel csíkokra, majd süsd meg az olajon. Ha ezzel kész vagy, szedd a húst egy tálba, és a serpenyőbe öntsd bele a lisztet, öntsd fel a tejjel és a tejföllel, és lassú tűzön főzd, amíg a mártás be nem sűrűsödik. Sózd, borsozd, add hozzá a petrezselymet, és ha már eléggé besűrűsödött, öntsd a húsra. A zöldségeket párold meg, és tálald az elkészült hússal és mártással.
P.S: Forrás: Kuhinjica, 2008, 18. október-november. Nagyon finom, és kevesebb, mint fél óra alatt az egész étel el is készül.Azért egy kis sültkrumplit még készítetettem hozzá, így ebből az adagból hárman -ebből két férfi:)- laktunk jól:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése