10/23/2008

Mángoldos/spenótos proja


  • 2 dl kukoricaliszt
  • 2 dl búzaliszt
  • 4 tojás
  • 2 dl joghurt
  • 1 dl olaj
  • 2 dl összetört túró
  • 1 sütőpor
  • 1 köteg mángold (vagy spenót), párolva, felszeletelve
A tészta hozzávalóit a leírt sorrendben összekevered, belekevered a párolt, felszeltelt mángoldot. Vajazott, lisztezett formába öntöd, és 200 C-on sütöd, amíg aranybarna nem lesz.
P.S: A mángold helyettesíthető spenóttal is. Én is most spenóttal készítettem, és őzgerinc formában sütöttem. Tűpróbával érdemes azért ellenőrizni, hogy a közepe is jól átsült-e, főleg ha valami magasabb formában készül.Finom:)

Nincsenek megjegyzések: