- 1 nagyobb fej karfiol
- 4 tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- só
- vegeta
Mártogatóshoz:
- 1,5 dl joghurt
- só
- 1 kk tandoori massala fűszerkeverék
- menta levelek
- pici fokhagymapor (elhagyható)
A karfiolt szedd rózsáira, és főzd forró vízben, de csak 6-7 percig. Szűrd le, sózd meg, és hagyd egy picit hűlni. A karfiolrózsákat egyenként forgasd lisztbe, a felvert tojásba, amibe előzőleg tettél egy kis vegetát, majd a zsemlemorzsába. Süsd aranybarnára bő olajban, majd szedd papírtörlőre, hogy ne legyen rajtuk felesleges olaj. A mártogatóshoz keverd össze a hozzávalókat, és már tálalható is.
P.S: A számítógépem felmondta a szolgálatot, ezért nem jelentkeztem egy ideig, de most feltöltöm az elmaradt recepteket:) Anyutól a hétvégén kaptam egy hatalmas karfiolt, és mivel a férjem is és én is nagyon szeretjük a rántott dolgokat, így gyorsan el is dőlt a karfiol sorsa. A mártogatóshoz sajnos most nem volt otthon friss mentám, így a menta tea filtertartalma landolt a joghurtban:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése