- 2 tojás
- 3 paradicsom
- 280 gr konzerv tonhal
- 4 csemegeuborka
- 1,5 dl tejföl
- 1 dl majonéz
- 300 gr kagylótészta
- pici olívaolaj
- fűszerkeverék
- só, bors
A tésztát főzd meg sós vízben, szűrd le, locsold meg pici olívaolajjal, keverd össze, és hagyd hűlni. Közben főzd meg a tojásokat is. A paradicsomot, uborkát és a hagymát kockázd fel, a tonhalat pedig csöpögtesd le, hogy ne maradjon rajta felesleges olaj. Keverd őket össze a tésztával, fűszerezd, locsold meg az egészet a tejföl és a majonéz keverékével, majd az egészet díszítsd főtt tojás szeletekkel.
P.S:Forrás: Dobra hrana, 2008/9. A recept szerint menne bele hagyma is, én most kihagytam, és így is nagyon finom volt. Vacsorára, vagy előételnek szoktuk enni, bő negyed óra alatt az egész elkészül:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése