Tészta:
- 0,5 kg liszt
- 1 zacskó szárított élesztő
- 2 dl langyos víz
- 1 kk só
- 4 ek olívaolaj
Tetejére:
- paradicsomsűrítmény
- origano
- 300 gr gépsonka
- ecetes paprika
- kukorica
- 250 gr sajt
6 ek langyos vízben keverd el az élesztőport, és hagyd 15 percig, amíg felfut. A lisztet keverd össze az felfuttatott élesztővel, a sóval, olívaolajjal, és 2 dl langyos vízzel. Gyúrd össze, és hagyd kelni 45 percig. Amikor ezzel megvagy, a tésztát oszd két egyenlő részre, nyújtsd mindkettőt kör alakúvá, és hagyd még egy picit letakarva pihenni. Ezután jöhet rá a sűrített paradicsom, arra az origano, arra a sonka, paprika, kukorica, és a sajt. Mehet az egész a 180C-ra előmelegített sütőbe, kb. 25 percre, és kész is.
P.S: Férjem kívánságára készült, természetesen bármilyen feltéttel variálható.Picit tartottam a zacskós élesztőből készült pizza tésztától, mert valahogy a friss élesztőt jobban szeretem, de most nem volt itthon, viszont azt kell, hogy mondjam, hogy teljesen megállta az instant is a helyét. Ezt az egy árva szeletet sikerült kimentenem egy fotó erejéig, a többi mind elfogyott, mielőtt még egészben lefotózhattam volna.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése