10/20/2008

Chocolate souffle / Csokis felfújt


  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 6 csapott ek liszt
A csokit a vajjal vízgőz felett megolvasztod. A tojásokat a cukorral mixerrel jó habosra kevered, majd hozzáöntöd az olvasztott csokis masszát. Kanállal összeforgatod, majd hozzáadsz 6 csapott ek lisztet. Ezzel is összeforgatod, a masszát vajjal kikent souffle formákba adagolod ( a formák ne legyenek teljesen tele). Az így előkészített soufflé mehet be a 200C-ra előmelegített sütőbe 20 percre. (ne tovább, hogy a soufflé belsejében levő csokikrém krém állagú maradjon).


P.S: Ezt a nagyon finom desszertet Anyuval készítettük a hétvégén, és az eredeti recepthez képest dupla adag, mert sokan voltunk, így 8 db. csoki soufflénk lett. Az eredeti receptet Anyu Nigellától leste el, és valami isteni finom. Persze a cukorból mindíg valamennyit lespórolunk, csak hogy megnyugtassuk a lelkiismeretünket:) Azt hiszem, látszik a fotón is, hogy a soufflé tetején ropogós, kemény kéreg keletkezik, alatta pedig ott van az isteni finom csokikrém...

4 megjegyzés:

endivia írta...

Jól néznek ki! Kipróbálnám, de már hetek óta hiába kajtatok szufléformák után. Elárulod ti hol szereztétek? Köszi :)

Eva írta...

Szia Endivia,

A formákat Anyu vette, de sajnos nem Magyarországon. Én is szeretnék magamnak beszerezni párat, ha látok valahol, feltétlenül szólok:)

Névtelen írta...

Sziasztok, az ikeában nagyszerű szufléformákat lehet kapni! Én ma vettem és már ki is próbáltam :)

Judit írta...

Sziasztok!Auchanban is lehet kapni,nagyon olcsón...