9/05/2008

Görög fagyitorta



Alap:
  • 5 dl tej
  • 150 gr cukor
  • 1 zacskó zselatin
  • 250 gr tejszínhabpor

És még:

  • 120 gr darált keksz
  • 300 gr meggy
  • 100 gr mogyorós nápolyi
  • 100 gr csoki


Szóval: először felteszed a tejet és a cukrot, és amikor elkezd forrni, belekevered a 4 ek langyos vízben feloldott zselatint. Hagyod kb 1 percet forrni, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik. Amikor a massza kihűlt, hozzáadod a tejszínhabport, és mixerrel addig kevered, amíg kemény krémhabot nem kapsz. Ekkor az egészet szétosztod 3 részre:

  • 1. részbe belekeversz: 120 gr darált kekszet
  • 2. részbe: 300 gr meggyet
  • 3. részbe: az összetört nápolyit és az olvasztott csokit

Ilyen sorrendben egymásra öntöd a rétegeket (akár tortaformába, akár másba), beteszed a mélyhűtőbe:) (amint megdermed, mehet át a frizsibe), és felszolgálás előtt díszítsd tejszínhabbal.

P.S: Jaj, hogy én hogy szeretem ezt a fagyitortát!Összezutyulod, egymásra öntöd a különböző rétegeket, megszilárdul, és isteni finom!Otthoni beszerzőkörutaimon szoktam venni 0,5 kg-os kiszerelésben tejszínhabport, ezt használtam fel most is, kevésbé macerás mint egyenként bontogatni a zacskókat. Ez alkalommal kuglófformában készítettem, de őzgerincformában is nagyon szép!

Ja, még egy plusz megjegyzés tőlem, ami lehet, hogy fontos: én eddig mindig szilikonos formában készítettem, így nagyon könnyű kivenni:)

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon tetszik nekem ez a torta, el is mentettem gyorsan. Köszönet érte.
Ugye a fél kg-os tejszínhabport nem Magyarországon szerezted be? Mert én itt nem ismerem csak a 45g-os Oetkert. tejszínnel nem próbáltad még?

Eva írta...

Szia Szmari,
Magyarországon sajnos én sem láttam nagy kiszerelésben tejszínhabport, pedig nem volna rossz, és gazdaságosabb is, mint a picik:) Tejszínnel nem próbáltam, szerintem nem fogná össze eléggé a tortát. Marad egyelőre akkor a zacskóbontogatós módszer. Ha valakinek van egyéb ötlete, ossza meg velünk:)

Névtelen írta...

Köszönöm a választ, akkor inkább bontogatok :-)), az a biztos.

Eva írta...

Nagyon szívesen, majd jelentkezz, hogy hogy sikerült:)

Névtelen írta...

Szia!

Megint itt.. voltam már többször is, csak nincs időm mindig írni, de figyelek...:-)) és gyűjtögetek.
Most azért jöttem, hogy elmondjam, a hétvégén elkészült a fagyitorta.. nekem nem lett ilyen szép,kicsit "csokító" volt, de egyértelműen finom:-))Igazából csak a szeletelésnél volt vele gond, nyilván mert az első hideg hétégére való tekintettel csak a hűtőben pihent. De kapós volt, ismétlés is lesz. Köszi mégegyszer a receptet!
(ha megint többször küldeném elnézést, elsőre nem kapam visszajelzést, hogy elküldte volna..)

Eva írta...

Szia Szmari,

Igen, sajnos tényleg kell neki a fagyasztó, hogy összeálljon, de örülök, hogy ízlett Nektek! Eszembe jutott egy hasonló recept, ami emlékeztet a görög fagyitortára, csak azt nem kell fagyasztani. Megyek is, gyorsan felpakolom, a kedvedért:)