- 3,3 dl víz
- 450 gr finomliszt
- 1 ek só
- 1 ek sikér
- 1 tasak szárított élesztő (Dr. Oetkert használtam)
- 30 gr lenmag
- 30gr szezámmag
- 30 gr napraforgómag
8/18/2010
Sokmagvas kenyér
8/17/2010
Kinder torta - Marko 1. szülinapi tortája:)
- 200 gr darabolt dió
- 6 tojásfehérje
- 6 ek cukor
- 2 ek zsemlemorzsa
- 4 ek liszt
- 1 sütőpor
- 250-300 gr nutella
- 2 vaníliás puding
- 1 l tej
- 6 tojássárgája
- 14 ek cukor
- 250 gr margarin
- 150 gr csoki
- 300 gr keksz
- 1 dl narancslé
- 3 zacskó tejszínhabpor
P.S: Sokáig gondolkodtam, hogy az én drága nagyfiúmnak milyen tortát készítsek az első szülinapjára. Végül konzultáltam Szilvia barátnőmmel, akinek van egy fia és két iker lánya, így gyerek szülinapi torta készítésben nagyon otthon van, így végül a tőle kapott Kinder torta receptje mellett döntöttem. Igaz, a krémet egy kicsit átvariáltam(nála egymás mellé kerül a sárga és a csokis krém, sakktáblaszerűen, és kekszet sem használ), de a végeredmény tökéletes lett!Szilvi, drága, ezúton is köszi a csodás receptet!
A torta díszítését nem akartam túlzásba vinni, vallom, hogy a kevesebb néha több, így csak egy virágos mező került a torta tetejére egy kis oroszlánnal, mivel Marko baba is az. A fű zöldre festett kókuszreszelék volt (ehhez egy zacskóba teszed a kókuszreszeléket, rácsöpögtetsz egy kis zöld ételfestéket, és jól összerázod), a virágok Haribo Marshmallow cukorkák, Marko neve a torta oldalán pedig Smartiesből lett kirakva. És még került a tortára zenélő gyertya és természetesen a tűzijáték sem maradhatott le róla:) Ezek a képen nem látszódnak, mert közvetlenül felszolgálás előtt kerültek rá.
Ja, még annyi a tortához, hogy én előbb a krémet készítettem el, mert annak úgyis hűlnie kell, és amikor azzal kész voltam, csak akkor kezdtem el a tortalapot készíteni. Így valamennyi időt meg lehet spórolni:)Egyébként a torta extra finom, nem szoktam semmit sem ajánlgatni, de ezzel a tortával kivételt teszek, mert tényleg isteni:)
8/16/2010
Rozsos-búzás kenyér
- 375 ml víz
- 1 kk cukor
- 2 kk só
- 1 ek olívaolaj
- 250 gr búzaliszt
- 250 gr teljes kiőrlésű rozsliszt
- 1 tasak porélesztő
8/10/2010
Rozskenyér
- 250 gr teljes kiőrlésű rozsliszt
- 200 gr finomliszt
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl víz
- 2 kk só
- 1 ek őrölt kömény
- 1 tasak instant élesztő
Ha nincs kenyérsütő géped, így készítsd:
Öntsd össze a langyos tejet és a vizet, adj hozzá 1 ek mézet, és futtass fel benne 2,5 dkg élesztőt. Keverd össze a 2 féle lisztet, a sót és a köményt, add hozzá a felfuttatott élesztőt, dagassz belőle szép síma tésztát, és hagyd 2 órát kelni. Gyúrd át a tésztát, formálj belőle cipót, hagyd még egy fél órácskát pihenni, majd kend meg a tetejét vízzel. 190 C-on süsd kb. 50 percig.
Peach drink
- 4 barack
- 4 dl narancslé
- 1 dl tejszín
- 3 ek barna cukor
- őrölt gyömbér
- jég
8/04/2010
Kevert szilvás pite
- 3 tojás
- 200 gr cukor
- 1 vaníliás cukor
- 100 gr margarin
- 2 dl joghurt
- 150 gr rétesliszt
- 150 gr finomliszt
- 1 sütőpor
- szilva
- 2 ek barnacukor
- 1 kk fahéj
8/03/2010
Mézes-fahéjas szilvakrémleves
- 700 gr szilva
- 4-5 egész szegfűszeg
- 1 közepes fahéjrúd
- 2 vaníliás cukor
- 2 ek cukor
- 2 dl főzőtejszín
- méz ízlés szerint (2-4 ek)
- felvert tejszínhab
- őrölt fahéj