Ez egy nagyon egyszerű mézes. Nincs méricskélés, csak egy 2 decis bögre kell hozzá. Annyi a titok, hogy nem szabad túlsütni, és már a sütőből kivéve finom, puha.
- 4 tojássárgája
- 1 tojás
- 4 dl méz
- 2 dl cukor
- 3 zacskó vaníliás cukor
- 2 dl olaj
- 2 csapott ek mézeskalács fűszerkeverék
- 40 gr szódabikarbóna (1 zacskó)
- 1 kg finomliszt + 2 marék
Ugye Ti is imádjátok, amikor az egész lakást belengi a karácsonyi fűszerek illata?:)
A liszt és a szódabikarbóna kivételével keverd össze jó alaposan az összes hozzávalót. Amikor ezzel megvagy, dolgozd bele a szódabikarbónával elkevert lisztet. A munkafelületre szórj 1 marék lisztet, tedd rá a tésztát, a tetejére is szórj egy marék lisztet, és gyúrd át jó alaposan a tésztát. Oszd 3 labdára, csomagold be őket átlátszó fóliába, és tedd a hűtőbe pihenni legalább egy órára, de legjobb 1 éjszakára. Utána a szokásos módon kinyújtod, kiszaggatod, megsütöd. A sütési idő sütőfüggő, és fontos, hogy ne legyenek túlsütve, mert akkor nem lesznek puhák. Nálam 180 C-on sültek kb. 8-10 percig.
Recept innen.