- 3 tojás
- 1 bögre tej
- 0,5 bögre olaj
- 1 bögre kukoricaliszt
- 1 bögre normál liszt
- 1 sütőpor
- 250 gr spenót
- fokhagymakrém
- só
- 250 gr Feta
- 4 ek tejföl
- 1 dl tejföl
- 0,5 kígyóuborka
- olívabogyó
- pirított szezámmag
A megmosott paradicsomot és a lecsepegtetett mozzarellát felkarikázod, és egy tányérra rétegezed úgy, hogy a rétegek egymást egy kicsit átfedjék. Sóval, borssal, bazsalikommal és (természetesen extra szűz:), mi más) olívaolajjal ízesíted, majd elrendezed rajta a bazsalikomleveleket.
P.S: A recept az "Olasz kulinária" c. fantasztikus könyvből származik (Vince kiadó). Ott ugyan nem írja, hogy meg kéne sózni, de a mi ízlésünknek nem ártott rá egy kis só:)
A szobahőmérsékeltű vajat keverd habosra a cukorral, vaníliáscukorral és a tojásokkal. Add hozzá a sütőporral elkevert lisztet és még egy kicsit keverd. A tésztát vajazott, lisztezett tesiben oszd el egyenletesen, és melegítsd elő a sütőt 180 C-ra. Most jön a teteje: Verd habbá a tojáfehérjéket, apránként add hozzá a két féle cukrot, a kókuszt és a rumaromát. Ha ezzel kész vagy, forgasd bele a negyedekre vágott szilvát. Ezt a masszát oszd el egyenletesen a tésztán, és süsd 40 percig.
P.S: Ez az egyik kedvenc szilvás sütim, minden évben amikor elkezdődik a szilva szezon, elkészítem. Az egyik Lisa-ból származik a recept. Az még külön jó, hogy kókusz is van benne:)
A tészta hozzávalóit a leírt sorrendben összekevered, labdát gyúrsz belőle, fóliába csomagolod, és hűtőbe teszed legalább 30 percre. A brokkolit rózsáira szeded, sós forró vízben blansírozod 4 percig. A paradicsomot felkockázod. A sajtot lereszeled, és összekevered az öntet többi hozzávalójával. Egy quiche formát kikensz vajjal, a tésztát kinyújtod akkorára, amekkora a formád, beleigazgatod, hogy legyen neki pereme is. Egyenletesen elosztod rajta a brokkolit, a szeletelt gombát és a felkockázott paradicsomot. Az egészen egyenletesen elosztod az öntetet és 180 C-ra előmelegített sütőben sütöd 45 percig.
Tészta:
Töltelék:
Tetejére: