- pici olívaolaj (kb. 2-3 ek)
- 1 hagyma felkockázva
- 1 sárgarépa felkockázva
- 1 csirkemell felkockázva kisebb falatnyi darabokra
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 piros paprika
- 2,5 dl bögrényi zöldborsó
- 1 konzerv kukorica
- 2,5 dl basmati rizs
- kb 7,5 dl víz
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1 kk kurkuma
- 1 kk fokhagymapor
- só, bors ízlés szerint
- petrezselyem
Egy nagyobb serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd rajta üvegesre a hagymát, majd add hozzá a répát is, pirítsd együtt pár percig. Add hozzá a csirkemell kockákat, és süsd addig, amíg a hús át nem sül. Közben vágd apró kockákra a két fajta paprikát, add azt is hozzá, majd 1 bögrényi zöldborsót, és egy kis konzervnyi kukoricát. Forgasd jól össze, és pirítsd együtt az egészet. Ekkor add hozzá a basmati rizst, add hozzá az őrölt pirospaprikát, a kurkumát, a fokhagymaport, a sót, borsot ízlés szerint, forgasd jól össze, és öntsd nyakon a vízzel. Néha néha megkeverve főzd addig, amíg a vizet a rizs teljesen magába nem szívta (ha a rizs már felszívta a vizet, és esetleg még nem lenne puha, nyugodtan főzd picit tovább még egy kis víz hozzáadásával.). Lefedve hagyd pihenni 15-20 percig, majd szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. Mehet is az asztalra :)