- 2-3 ek olaj
- 4 fej vöröshagyma
- 750 gr sertéscomb
- sertéssült fűszerkeverék
- só
- bors
- 1/2 ek liszt
- apróra vágott petrezselyemzöld
A hagymát vágd félholdakra és a felhevített olajon pirítsd üvegesre.
A húst vágd ujjnyi szeletekre, klopfold ki és szórd meg mindkét oldalról a fűszerkeverékkel. Pakold a husit a hagymára, pirítsd fehéredésig pár perc alatt a hússzeletek mindkét oldalát.
Öntsd fel annyi vízzel, hogy 1-2 ujjnyira ellepje. Lefedve párold legalább 40 percig, de én egy bő óráig is szoktam hagyni, ha ráérek:) Időközben nincs más dolgod, mint folyamatosan utánpótolni a vizet, és megszórni az egészet ízlés szerint sóval és borssal.
Amikor már vaj puha a hús, hagyd redukálódni a folyadékot, kb.ennyire:
Egy szűrőn keresztül hintsd meg az ételt a liszttel és mehet rá a 2 dl tejföl. Kevergetve melegíts össze az egészet, ha túl sűrű lenne a szósz, adhatsz hozzá még egy kis vizet. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálald. Köretnek rizs vagy krumplipüré illik hozzá :)
P.: Ha nincs megfelelő fedőd, alufóliával is letakarhatod a serpenyőt😉