2/23/2021

Túrós pite


  • 500 gr túró
  • 6 tojás
  • 1 bögre tejföl (2 dl)
  • 8 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • 2 ek gríz
  • 1 citrom reszelt héja
  • mazsola ízlés szerint
  • porcukor a tetejére


Dolgozd el szép egyenletesre a hozzávalókat a leírt sorrendben, majd sütőpapírral bélelt tepsiben süsd 180C-on szép aranybarnára. Porcukorral megszórva tálald.


P.S: A recept Paskó Atyáé 😊, meleg szívvel ajánlom, készítsétek el bátran! A befektetett idő és a kapott eredmény aránya a lehető legjobb 😉

2/22/2021

Spenótos tejszínes tészta

Ha szeretitek a spenótot, ez egy 15 perc alatt összedobható gyors ebédnek tökéletes, ajánlom sok szeretettel! 💓

  • 250-300 gr teljes kiőrlésű spagetti tészta
  • 3 ek extra szűz olívaolaj
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 3-4 marék fagyasztott spenót
  • 2 dl 22%-os főzőtejszín
  • kb. 1 merőkanálnyi a főzővízből
  • bors
  • grana padano sajt

A tésztát bő, lobogó sós vízben főzd meg al dente. Közben egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, dobd rá a vékonyra felszeletelt fokhagymát, pirítsd egy kicsit, hogy az olaj átvegye az ízét, majd dobd rá a spenótot (bocsánat, hogy nem írtam pontos mennyiséget a spenótból😁, ez nem olyan, amit el lehet rontani, ha többet teszel, jobban spenótos lesz, ennyi). Ha felengedett, mehet rá a sűrű tejszín, só, bors ízlés szerint. Ekkor keverd bele a tésztát, keverd el, és ha kell, adj hozzá a főzővízből annyit, amivel pont jó krémesre fellazítod a mártás (a 22%-os tejszín tényleg sűrű😇). Jól forgasd össze az egészet, és grana padanoval bőségesen megszórva tálald.

2/21/2021

Rakott palacsinta



  • Kb. 10- 12 palacsinta

Töltelék:

  • 500 gr túró
  • 100 gr cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja

Tetejére:

  • 2,5 dl tej
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 40 gr cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 tojás
A túrót keverd össze a két féle cukorral, add hozzá a citrom reszelt héját és két nagy tojást. Töltsd meg a palacsintákat a töltelékkel, majd vágd mindegyiket három egyenlő részre. Vajazz ki egy nagyobb, vagy két kisebb tűzálló tálat, majd rendezd el szorosan egymás mellé a palacsintákat. (Lehet egy vagy két sorban is egymás tetejére, épp attól függően, mekkora tálat használsz). A tejben keverd el csomómentesre a pudingport a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adj hozzá két tojást is. Keverd szép krémesre, és öntsd nyakon a vaníliás krémmel a palacsintákat. Mehet az egész be a 180 C-ra előmelegített sütőbe, amíg szép aranybarnára nem sül.

Ha szeretitek, mehet porcukor a tetejére 😊


Ha nincs állandó palacsintareceptetek, válogassatok ezek közül:

2/20/2021

Palacsinta "minden 4"

 



Na, ki ne szeretné a palacsintát? 😁 Ez a minden 4, minden 3 vagy minden 2 recept, amit azonnal megjegyzel, és attól függően, hogy mennyien vagytok, használsz mindenből kettőt, hármat vagy négyet 😁😉. Mutatom is:

  • 4 tojás
  • 400 gr liszt
  • 4 dl tej 
  • 4 dl szénsavas ásványvíz
  • 4 ek olaj
  • 1 csipet só
  • 1 vaníliás cukor

A tojásokat keverd össze, add hozzá a a liszt felét, és a tej felét, keverd jó alaposan össze, majd add hozzá a maradék tejet és a lisztet, folyamatosan keverve. Adj hozzá egy csipet sót, 1 zacskó vaníliás cukrot, és az olajat. Legvégén add hozzá az ásványvizet is, és jó alaposan keverd csomómentesre. Én nem szoktam pihentetni, rögtön sütöm. A serpenyőt az első előtt vékonyan kend meg olajjal, a többinél már nem kell. Várd meg, hogy a serpenyő kellőképp felmelegedjen, és csak akkor kezd el őket sütni. 

Én házi baracklekvárral szeretem a legjobban, Mimi a kislányunk, a rakott palacsintát imádja, Marko, a kisfiunk, pedig a Nutellás-darált kekszeset :) Nektek melyik a kedvencetek?