- 2 bögre liszt
- 2 bögre cukor
- 2 kk szódabikarbóna
- 2 kk sütőpor (1 zacskó kb)
- 1/2 bögre karobpor (őrólt szentjánoskenyér)
- 1/2 bögre növényi olaj
- 1 bögre tej
- 2 nagy tojás
- 1 bögre forró víz
- 2 kk instant kávé
- kb 6-8 ek Nutella
- reszelt kókusz
- aprított pisztácia
- szeletelt mandula
- egy bögre nálam 2,5 dl volt
- ezekből a mennyiségekből két piteformára való süti készült nálam
1. Először keverd össze a száraz hozzávalókat: liszt+cukor+szódabikarbóna+sütőporkarobpor.
2. Keverd össze a kávé kivételével a nedves hozzávalókat: olaj+tej+tojás.
3. Keverd össze a száraz és a nedves masszákat jó alaposan, majd ebben a lépésben add hozzá a bögrényi forró vizet, amiben feloldottál 2 púpos kk kávét.
Öntsd a masszát két vajazott-lisztezett piteformába, és süsd tűpróbáig 170 C-on kb. 30 percig.
4. Nutellát melegíts mikróban folyósra ( a Nutella mennyiségét én csak úgy nagyjából írtam, nyugodtan tegyetek ízlés szerint többet vagy kevesebbet, az a lényeg, hogy szépen be tudjátok vele fedni a sütit), és egy spatula segítségével kend szét a még langyos sütin, kicsit rázogasd, hogy egyenletes legyen.
5. A tetejét szórd meg ízlés szerint kókuszreszelékkel, pisztáciával, mandulával :)