Akik olvastok, tudjátok, hogy szeretek Karácsonyra házi készítésű dolgokkal (is) előállni: Az idén cuki forró csoki csomagokkal készülök, mindenféle ízben. Alapreceptnek Jamie forró csoki receptjét használtam, azt "karácsonyiasítottam" az ajándékozottak ízpreferenciái szerint. Az eredeti receptet itt találhatjátok, én persze szokás szerint variáltam rajta, ti pedig döntsétek el, melyiket használjátok.
- 4 púpos ek holland (természetesen cukrozatlan) kakaópor
- 3 púpos ek porcukor
- 2 púpos ek tejpor
- 2 púpos ek étkezési keményítő
- 100 gr étcsoki
- csipet só
- fűszerek (lásd lent)
Az étcsokit dobd késes aprítógépbe, fogd be a füled, és aprítsd por állagúra. Keverd össze az összes többi hozzávalóval, és ENNYI!Easy, peasy, ugye?
Na, amikor elkészült az alap, jöhet bele az ízesítés. Nálam:
- Fahéjas forró csoki: alap + 1 kk fahéj
- Mézeskalácsos forró csoki: alap + 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
- Sütőtökös forró csoki: alap + 1 kk sütőtökpite fűszerkeverék
- Azték forró csoki: alap + 1 kk fahéj + pici őrölt chili
- Narancsos forró csoki: alap azzal a változtatással, hogy használj a sima étcsoki helyett narancsosat, + hozzákeverhetsz egy kevéske kandírozott narancshéjat is.
Saját tapasztalataim:
én egyszerre megnégyszereztem az alapot (így gyorsabb volt), lemértem, elosztottam 4 egyenlő részre és csak külön-külön hozzákevertem a különböző fűszereket.Gyorsabb nem is lehetne.
Ja, és írjatok hozzá utasítást is: Egy adag Karácsonyi forró csoki elkészítéséhez 2 púpos kiskanál forró csoki port oldj fel 2 dl forró tejben.
És a lényeg: készítsd hozzá csodaszép csomagolást!Töltheted csatos üvegbe, vagy akár átlátszó zacskóba is. Készítettem hozzá Nektek ilyen kerek cuki kis feliratokat, amit ha öntapadós papírra kinyomtattok, és ráragasztjátok a zacskóra/üvegre, még szebb és különlegesebb lesz. Remélem, tetszik Nektek!Nem kötelező visszalinkelni, nem kötelező hivatkozni, sőt, nyugodtan osszátok meg, ha akarjátok! A lényeg úgyis az, hogy örömet okozzunk a szeretteinknek. Persze ha tetszik, akkor ne fogjátok vissza magatokat, és nyugodtan kommenteljetek, mert attól mindig nagyon jól érzem magam, és legalább látom, hogy nem dolgoztam hiába
16 megjegyzés:
Nagyon tetszik, Eva! Egyszerű, gyors, személyre szabható, igazi "törődős-meglepi". A matricákért pedig külön odavagyok, szóval köszönet értük! Boldog karácsonyt Nektek!:)
Köszi a kedves szavakat, örülök, hogy tetszik! Neked is nagyon szép Ünnepeket!
Köszönet a receptért és a matricákért! Kipróbáltuk, nagyon finom! Üvegben az ajándéknak készített forró csoki por, rajta a matrica, ami remekül mutat a csomagoláson. :)
Köszönöm szépen:)
Nagyon jó recept, ki is fogom próbálni! :)
Azt szeretném tudni, hogy mik a tapasztalatok, a csoki nem olvad? Könnyen viszi az aprító? Hol tároljátok az üveggel, ha kész? Köszönöm a választ! :)
Szia Noémi, nem, nem olvad. A csomagolásból rögtön a késes aprítógépbe tedd a kockákat, és sima por állagot fogsz kapni. A csatos üvegekben bárhol jól elvan, nem igényel különleges tárolást. :)
Köszönjük a receptet nagyon tetszik :)
Abban segítenél, hogy ez a mennyiség kb mekkora üveghez való?
Koszonom :)
Nagyon jónak tűnik a recept! Nincs véletlenül egy fehércsokis változata? :)
Szerintem fehercsokit tegyél az étcsoki helyett ;)
Szerintem fehercsokit tegyél az étcsoki helyett ;)
Szia,kukorica vagy búzakeményítő?
Szia Edit, azt írja az étkezési keményítős dobozon, hogy kukoricakeményítő, megnéztem :)
Szia! Engem az érdekelne, hogy a tejpor tulajdonképpen kávéfehérítő? Vagy az a tejpor, amit édességekhez, süteményekhez használunk? Köszönöm előre is a választ! Szép napot! Üdv, Barbi
Kipróbáltuk, nagyon finom lett! Köszönjük a receptet!
Kedves Barbi, nyugodtan mehet kávéfehérítő krémporból is :)Szeretettel üdvözöllek!
Nagyon jó ötlet! Köszönöm szépen!
Megjegyzés küldése