- 175 gr margarin/vaj
- 100 gr porcukor
- 300 gr apró szemű zabpehely
- 140 gr teljes kiőrlésű liszt
- 50 gr mazsola apróra vágva
- 50 gr dió
- 4 ek tej
- fél kk sütőpor
A puha vajat/margarint keverd habosra a porcukorral. A zabpelyhet keverd össze a liszttel, és add az előbbi masszához a darabokra vágott dióval és mazsolával. A tejben oldd fel a sütőport, és add az előbbi masszához. Gyúrj belőle kemény tésztát, majd lisztezett felületen nagyobb pogácsa szaggatóval formálj belőle kekszeket, tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd meg 180 C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt.
P.S: BBC Good Food magazin 2013/04 számából lett kipróbálva, azóta sokadjára készítve, a család teljes megelégedésére és nagy örömére. Jó tulajdonságai, hogy nagyon gyorsan elkészül, egészséges, nagggyon finom, és dobozban ráadásul viszonylag sokáig eláll:)