Drágáim, biztosan észrevettétek, hogy az utóbbi időben picit megritkultak a bejegyzéseim. Ez nem annak tudható be, hogy elillant az inspiráció, vagy már nem szeretném folytatni a blog írást, egyszerűen Carlos diétába fogott, és megkért, hogy támogassam őt ebben a projektben, és én, mint ahogy az egy feleségtől el is várható, igyekszem csak olyan dolgokat készteni, amit fogyaszthat. Ez nagyjából annyit takar, hogy minden nap grillezett húst készítek minden nemű zsiradék nélkül, és hozzá párolt vagy friss zöldségek készülnek köretként. Az ilyen fajta étel is tud nagyon finom lenni, de mivel nem igényel különösebb főzőtudományt, nem is teszem őket közzé. A lisztet, cukrot tartalmazó kaják pedig tiltólistásak, így most sütit sem készítek. Remélhetőleg hamar befejeződik a diéta, és akkor ismét hozok Nektek finom recepteket.
Viszont beszámolnivalóm van: képzeljétek, a hétvégén megkereszteltük Marko babát!Ráadásul az én kívánságomra ugyanott, ahol az Apukáját is keresztelték. Utána a Hotel Galerijában folytattuk az ünneplést, és azt kell, hogy mondjam, hogy felülmúlták minden várakozásunkat. A svédasztalos felhozatalnak kb. az 5%-át tudtuk megkóstolni, annyi féle étellel készültek! Mindannyian tudjuk, hogy a szerbek, horvátok, görögök stb. milyen kiváló vendéglátók, és itt ugye nem is kezdődhet az étkezés egy jó kis "meze" nélkül. Az előételek között volt sajttál, legalább 15 fajta sajttal, paradicsomszószos, olívás tésztasaláta,orosz és francia saláta, az elmaradhatatlan Njeguška pršuta, ami sós tengeri levegőn szárított, hajszálvékonyra szelt, isteni finom, sötétbordó sonka, és még paradicsom-, uborka-, káposzta, görög- és šopska saláta, na és ugye a sült paprika. Az előételek között volt még fésűkagylóban tálalt polipsaláta, osztiga és kaviár is. (Carlos bevállalós volt, és benyomott egy citrommal jól meglocsolt osztrigát, én már nem voltam ennyire bátor:))Volt ezen kívül 4 féle leves, a főételek között volt az elmaradhatatlan rostélyos, de volt minden féle sült hús, rántott sajt, rántott-töltött húsok, lazac, minden féle tengeri hal és rák, újkrumpli, tintahal tintájával készített rizottó, patlizsános-gombás-paradicsomos, sajtos "torony", 101 féle szósz és mártás. A desszertek is isteni finomak voltak: volt tiramisu, epres kocka, somlói, mogyorós süti, diós süti, gyümölcstál, és ami külön jó volt, hogy volt külön tálalva tejszínhab és szeletelt eper is, így mindenki még a saját ízlésének megfelelően tovább "turbózhatta" az ízeket.És mindezt a teljesség igénye nélkül soroltam fel, mert annyi mindent megjegyezni sem lehetett, amennyi kaja ott volt! Minden esetre ha egy vasárnap Szabadkán jártok, ezt ne hagyjátok ki:)És végül hoztam Nektek egy pár fotót is:
Sajttál
Njeguška pršuta & saláták
Osztriga és kaviár jéghattyúban tálalva
És végül az ünnepelt a büszke Nagytatájával:))))