- 3 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 sárgarépa
- 6 db friss paprika
- 2 paradicsom
- só
- bors
- olívaolaj
A fasirthoz:
- 500 gr darált pulykahús (vagy más darált hús)
- 1 zsemle tejbe áztatva
- 1 tojás
- petrezselyemzöld
- oregánó
- só
- bors
- vegeta
- 2 ek zsemlemorzsa
A vöröshagymát vágd vékony szeletekre, a fokhagymát nyomd át fokhagymaprésen, a sárgarépát karikázd fel, és az egészet pirítsd szépen össze az olívaolajon. Add hozzá az vékony szeletekre vágott paprikát és a feldarabolt paradicsomot, sózd, borsozd.
Amíg a zöldség pirul, a fasirthoz keverd össze a darált húst a kinyomkodott zsemlével, a tojással, a fűszerekkel, és 2 ek zsemlemorzsával. Formálj belőle húsgombócokat.
A zöldségeket öntsd egy tűzálló tálba, a tetejére tedd rá az elkészített húsgombócokat, és süsd az egészet aranybarnára 200 C-on a sütőben. Krumplipürével vagy rizzsel tálald.
Recept innen, ez valami nagyon jó, készítsétek bátran!
Recept innen, ez valami nagyon jó, készítsétek bátran!