- 2,5 dl finomliszt
- 1,25 dl teljes kiőrlésű liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 kk sütőpor
- 1/2 kk só
- 1,5 kk fahéj
- 0,5 kk őrölt szegfűszeg
- 0,5 kk őrölt szerecsendió
- 1/4 kk gyömbér
- 2,5 dl sütőtök püré
- 1 tojás
- 1,25 dl barna cukor (aki édesebben szereti, tehet többet, nekünk ez pont elég így)
- 1,25 dl joghurt
- 1 ek olaj
- 1 dl mazsola
- 1 dl apróra vágott dió
A 2 féle lisztet keverd össze a szódabikarbónával és a sütőporral, add hozzá a fűszereket is (lehet az egészet finomlisztből is). Egy másik tálban keverd össze a sütőtök pürét, tojást, cukrot, joghurtot és az olajat. Keverd bele a száraz hozzávalókat, hogy egynemű tésztát kapj. Mehet bele a mazsola és a dió is. A masszát öntsd vajazott-lisztezett kuglófformába. Süsd 180 C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig, sütőtől függ, de kb. 50 percig.