8/31/2009

Olívás kockák rozslisztből


  • 4 tojás
  • 3 kávéscsésze tej
  • 3 kávéscsésze olaj
  • 4 kávéscsésze teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 2 kávéscsésze síma búzaliszt
  • 1 sütőpor
  • 1 csomag túró (250 gr)
  • fekete olívabogyó
Keverd össze a tojásokat a tejjel és az olajjal, add hozzá a két fajta lisztet és a sütőport, majd morzsold bele a túrót, és add hozzá a felszetelt olívát. Adj hozzá sót ízlés szerint, majd süsd 200 C-on tűpróbáig vajazott-lisztezett, közepes méretű tepsiben. Kockákra vágva tálald.

P.S: Eredeti recept Gaga blogján, én kicsit variáltam rajta. A tetejét megszórtam napraforgó- és tökmaggal, nagyon finom lett!

8/26/2009

Offtopic - Megérkezett Marko


Drágáim,

2009. 08. 15-én, szombaton megszületett a kisfiunk, Marko. Jó hír, hogy Marko angyalian jó baba, szinte hihetetlen, de igaz, hogy az első naptól kezdve végig lehet mellette aludni az egész éjszakát. Én kelek fel mellé 2-3 óránként, ha éhes, de azt is csak diszkréten jelzi, így Carlos fel sem ébred rá. Ez azért is jó, mert úgy tűnik. hogy főzőcskézni is fogok tudni mellette, így benneteket és a blogomat sem kényszerülök elhanyagolni. Az a helyzet, hogy úszok a boldogságban, imádom, hogy minden babaszagú és illatos, és azt a leírhatatlan boldogságot, amit akkor érzek, amikor ott szuszog az ágyban közöttünk, egyik kezecskéjével az én ujjamat, másikkal pedig Carlosét szorítva. Köszönet mindannyiótoknak, akik velem együtt kísértétek az eseményeket, támogattatok, bátorítottatok, jól esett!

Puszi, hamarosan érkeznek a receptek is:)



8/14/2009

Sokmagvas muffin rozslisztből


  • 2 bögre teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 1 bögre fehér liszt
  • 1 bögre natúr joghurt
  • 0,5 bögre olaj
  • 1 tojás
  • 1,5 kk só
  • 1 sütőpor
  • 0,5 bögre lenmag
  • 0,5 bögre szezámmag
  • 0,5 bögre hántolt napraforgó
  • (ízlés szerint fűszerek)
És még a tetejére:
  • tökmag
  • napraforgómag
Keverd össze a 2 féle lisztet a sütőporral, sóval és a magvakkal, majd add hozzá a joghurtot, olajat, és a tojást. Gyúrd kompakt masszává, majd töltsd meg a szilikonos muffinforma horpadásait a tésztával. A muffinok tetejét díyzítsd napraforgómaggal és tökmaggal, majd mehet be az egész a 200C-ra előmelegített sütőbe kb. 20 percre.

P.S: Carlos vett 1 kg teljes kiőrlésű rozslisztet, és követelte, hogy márpedig neki abból készítsek sós muffint. Hogy a kedvére tegyek, az ő ízlésvilágához alakítva a tésztát két részre osztottam, egyikbe tettem 1,5 kiskanálnyi Garam Masalat, a másikba pedig 1 kiskanálnyi Tandoori Masala fűszerkeveréket. Isteni finom lett tőle a muffin:) (2 dl-s bögre volt a mérce)

8/13/2009

Almás diós kocka



  • 3 kávéscsésze cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • 2 kávéscsésze olaj
  • 2 kávéscsésze víz
  • 6 kávéscsésze liszt
  • 1 sütőpor
  • 2 tojásfehérje
És még:
  • 5-6 szép nagy alma, meghámozva, lereszelve
  • 200 gr darált dió
  • vaníliás cukor
  • fahéj
  • tetejére porcukor

A cukrot és a vaníliás cukrot keverd össze a tojássárgákkal, keverd hozzá az olajat és a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Add hozzá a felvert tojásfehérje habot is, majd a tészta felét öntsd egy vajazott-lisztezett tepsibe. Erre egyenletesen szórd rá a vaníliás cukorral elkevert darált diót, majd a dión egyenletesen oszlasd szét a lereszelt almát (nem szükséges a levét kinyomkodni), és ízlés szerint szórd meg fahéjjal. Erre öntsd a tészta másik felét, és süsd 185 C-on kb. 40 percig. Amikor kész, szórd meg porcukorral. Voila!
P.S:
  • Közepes tepsire való adag
  • Alma+ dió tökéletes kombinációja
  • Finom, puha a tésztája, lédús:)
  • 1 kávéscsésze=1 dl
  • Extra gyorsan elkészül (jól van na, igazoltan vagyok mostmár kicsit lustább:)))

8/08/2009

Nyári frissítő



  • 3,5 dl szénsavas víz
  • 4 dl tonik
  • 1 dl citromlé
  • 100 gr barna cukor
  • csipet só
  • jég
  • bazsalikom levelek
  • citrom karikák
A cukrot, pici sót és a citromlét olvaszd fel, majd hagyd hűlni. Öntsd kancsóba, majd öntsd fel a behűtött ásványvízel és a tonikkal. Dobd bele a jégkockákat, citromkarikákat és díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.

P.S: Hát igen, ilyenekkel hűtjük magunkat a nagy melegben! Isteni!!!

Banános zabpelyhes shake



  • 2 banán
  • 0,5 l tej
  • 2 ek zabpehely
  • 1 citrom leve
  • 2 zacskó vaníliás cukor
A banánokat darabold fel, tedd egy keverő tálba. Add hozzá a vaníliás cukrot és a citromlét, majd botmixerrel keverd habosra. Öntsd hozzá a tejet, és turmixold össze. Öntsd poharakba, és mindegyikbe keverj 1 ek zabpelyhet. Behűtve, ízlés szerint díszítve tálald.