- 200 gr vaj
- 400 gr liszt
- 3 tojássárgája
- 250 gr porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek citromlé
- 50 gr pörkölt, darált mogyoró
- 300 gr lekvár
- porcukor
A tészta hozzávalóit gyúrd össze (addig, amíg össze nem áll), csomagold be folpackba, és tedd egy órára hűtőbe. Enyhén belisztezett munkalapon nyújtsd ki kb. fél cm vastagra, majd szaggass belőle virágokat. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg őket 200C-ra előmelegített sütőben. Nem kell nekik túl sok, kb. 10-15 perc alatt el is készülnek. Hagyd őket kihűlni, majd a lukas virágokat szórd meg porcukorral, a teli virágokra pedig tegyél lekvárt, majd kettesével ragaszd őket össze:)
P.S: Forrás: Diana Receptek: A legfinomabb karácsonyi sütemények.És bár a recept karácsonyi, én még Húsvétra készítettem őket. A közzététel a lakásfelújítás miatt csúszott, de most ezt is pótlom!Ez a süti sokáig eláll, és álltában puhul igazán finomra.