Előkerült nálunk a gofrisütő, már szegényről szinte teljesen megfeledkeztem. Hogy kárpótoljam, sütöttem rögtön kétféle gofrit, édeset a gyerekeknek, és sósat is sör mellé😋 Csak hogy legyen😆
Ez a recept egyébként nagyon hálás, finom is és sokáig eláll, és nincs aki ne szeretné. Sör mellé sörrel 😇, szeretni fogjátok!
- 400 gr liszt
- 1 zacskó sütőpor
- 140 ml sör
- 100 gr olvasztott margarin
- 1,5 kk só (vagy ízlés szerint)
- kb 50 gr magkeverék (én általában Spar saláta magkeveréket szoktam használni, pl. apró magvas vagy fenyőmagos, ha az nincs, akkor használj szezámmagot, lenmagot, napraforgómagot, köményt, vagy amit csak szerettek vegyesen)
Az elkészítés nem is lehetne egyszerűbb, a leírt sorrendben szépen összegyúrod a tésztát, és amikor már szépen összeállt, diónyi golyókat formálsz belőle. A golyókat kicsit kilapítod, és mehetnek a gofrisütőbe. Ennyi😍 Puszi mindenkinek!
P.S: A tojást ne keressétek, nem maradt ki, hanem nincs benne😉