Tészta:
- 400 gr liszt
- 1 sütőpor
- 100 gr porcukor
- 4 tojássárgája
- 1 margarin (250 gr)
Töltelék:
- 400 gr darált dió
- 300 gr porcukor
- 4 tojásfehérje
- savanykás lekvár
A tészta hozzávalóit a leírt sorrendben keverd össze, és gyúrj belőle rugalmas tésztát. Töltelék: a tojások fehérjéből verj kemény habot, és keverd bele a porcukorral elkevert darált dióba. A tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, és fánkszaggatóval vágj belőle köröket.
Ezekkel béleld ki a kosárkákat.
Mindegyik közepébe tegyél 1 kanálka jó fajta savanykás házi lekvárt.
És már csak annyi maradt hátra, hogy befedd őket a diós habbal, valahogy így:
180 C-ra előmelegített sütőben süsd 20 perc alatt szép pirosra.
Ebből az adagból kb. 60 kosárka lesz, de nagyon jól eláll, és egyébként is nagyon gyorsan fogy