- 3 tojás
- 2,5 dl cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 ek sárgabarack lekvár
- 1 kk fahéj
- 1,5 dl olaj
- 2 nagy savanykás alma
- 3,5 dl liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- pici citromlé
- mazsola
A tojásokat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, add hozzá a citrom reszelt héját és csavarj bele egy kis citromlevet (én nagyjából egy fél citrom levét szoktam bele tenni). Add hozzá a sárgabarack lekvárt, a fahéjat, olajat, 2 nagy, hámozott, lereszelt almát, és a sütőporral elkevert lisztet. Adhatsz hozzá mazsolát is vagy darabolt diót, vagy mindkettőt ízlés szerint. A tésztát töltsd papírkosarakba és süsd a muffinokat 200 C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig (25-30 perc).
P.S: Eredeti recept itt. Hát ez az egyszerű, de nagyszerű kategória. A tészta a reszelt alma miatt napok múlva sem száraz, nagyon finom. A gyerekek is imádják, Marko szó szerint négyesével szedte őket a tálcáról, úgyhogy a 24 db, ami ebből a mennyiségből kijön, félelmetes sebességgel fogy el:)