4/24/2015

Erdei gyümölcsös chia magos zabkása (főzés nélkül)



  • 1 kis doboz erdei gyümölcsös light joghurt
  • 1 joghurtos doboz tej
  • 1 joghurtos doboz zabpehely
  • 1 ek juharszirup
  • 0,5 kk fahéj
  •  2 kk chia mag
  • tetejére bogyós gyümölcsök


A gyümölcsök kivételével az összes hozzávalót összekevered, lezárva beteszed egy éjszakára a hűtőbe. Amikor fogyasztani szeretnéd, csak a tetejére halmozod a finom erdei gyümölcsöket, és már eheted is


4/23/2015

Paradicsomos babsaláta


  • 2 bögre főtt bab
  • 4 paradicsom
  • 1 lila hagyma
  • 2 marék fekete olívabogyó
  • 1 szép nagy csokor petrezselyem
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 nagy citrom leve
  • bors


A babot tedd egy tálba, add hozzá a felkockázott paradicsomot és lila hagymát, majd az olívabogyót. A petrezselyemzöldet vágd apróra, és keverd jó alaposan össze az olívaolajjal, a citromlével, pici sóval, borssal. Az öntettel jó alaposan forgasd össze a salátát, hagyd picit összeérni az ízeket, és már tálalhatod is.

4/21/2015

Szójaszószos párolt brokkoli


Egészségeset és finomat készíteni, ez ám a jó kis kihívás! Az unalmas párolt zöldséggel ez az öntet csodát művel!Feltétlen próbáljátok ki! 

  • 1 fej brokkoli
  • 3 ek szójaszósz
  • 2-3 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma


A brokkolit zöldségpárolóban párold roppanósra. Amíg a zöldség párolódik, készítsd el az öntetet: a szójaszószt keverd össze az olívaolajjal, nyomd bele a fokhagymát, majd mehet hozzá a citromlé is. A brokkolit még melegen jó alaposan forgasd össze az öntettel, és már kész is. Tálaláskor szórhatsz rá egy kis parmezánt.

4/20/2015

Málnás green smoothie



  • 1 bögre málna
  • 1 bögre spenót
  • 1 banán felkarikázva
  • 1 bögre víz
  • 0,5 kk fahéj
  • méz (ízlés szerint, vagy más édesítő)


Mehet az egész a turmixgépbe, amíg szép krémes nem lesz.Már töltheted is poharakba ezt a nagyon finom, minden jóval telepakolt green smoothiet. Ha kész, szórhatsz bele chia magot is egy kevéskét.

Szerinted mennyire lesz hálás Neked a szervezeted ezért a sok jóért?Hidd el, nagyon!Csupa energia leszel cserébe!

4/10/2015

Epres banános smoothie



  • 2,5 dl fagyasztott eper
  • 1 banán feldarabolva
  • 1,25 dl natúr zsírszegény joghurt
  • 1,25 dl zsírszegény tej
  • juharszirup/méz/édesítő ízlés szerint- én egyáltalán nem szoktam bele tenni
  • opcionálisan 1 kk chia mag (ha eszedbe jut, ne hagyd ki)


A hozzávalókat tedd turmixgépbe, és turmixold jó krémesre. Ha kész, csak akkor keverd bele a chia magot. Isteni

4/02/2015

Sütipecsétes húsvéti vaníliás omlós keksz

Ha Húsvét, akkor locsolkodás is. Ha locsolkodás, mindig akad olyan locsoló, akinek az ember a leges legjobban örül. Ha csak az a pár ember meglocsol, helyén van az ember szíve, és a többi már nem is fontos. Ha van kisfiad, férjed, apukád, vagy fiútestvéred, akkor pontosan tudod, mire gondolok. Mivel ők is különlegesek, a locsolásért járó ajándék is különleges kell, hogy legyen. Idén személyre szabott kekszet készítettem életem legkedvesebb férfi tagjainak a kötelező piros tojás mellé. 

A receptet Emma Jane-től köcsönöztem, aki nem mellesleg üzletszerűen sütipecséteket is gyárt, így úgy gondoltam, a receptjével biztos nem fogok mellé. És jól gondoltam A keksz készítésnél fontos motívumok mind jól teljesítettek: keksz finom, jól lehet a tésztával dolgozni, pillanatok alatt elkészül, és még a lenyomatot is tökéletesen megtartja. Kicsit persze mindig változtatok valamit az eredetihez képest, itt azt látjátok, ahogy én készítettem. 



  • 100 gr vaj
  • 100 gr porcukor
  • 1 nagy tojás sárgája
  • 1 kk vanília aroma
  • 3 ek tej
  • 275 gr liszt


A munkamenet végtelen leegyszerűsítéséhez fogj először egy késes aprítógépet, és tedd bele a vajat és a porcukrot. Dolgoztasd a gépet pár percig, vagy még addig se, amíg a vaj és porcukor szép fehérre habosodik. Ekkor add hozzá a tojássárgáját, a tejet és a vanília aromát. Megint jön a gép egy-két percre, és gyakorlatilag a tészta el is készült, már csak annyi maradt hátra, hogy kézzel hozzágyúrd a lisztet, és már kész is. Ha akarod, beteheted fóliába csomagolva a tésztát a hűtőbe pihenni, de akár azonnal fel is használhatod. Lisztezett munkafelületen nyújtsd fél cm vastagra, nyomdázd, szaggasd, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatva süsd meg a kekszeket 180 C-ra előmelegített sütőben. Ezeknél a kekszeknél is fontos, hogy nem kell őket túlsütni, akkor kész, ha a keksz nég világos, és a széle már kezd barnulni.

P.S: Tippek és trükkök személyes tapasztalat alapján: 
  • ha nagyobb a család, érdemes dupla adagot készíteni
  • a vaj legyen vaj, és még véletlenül sem margarin
  • a porcukor pedig porcukor, és nem helyettesítendő kristály- vagy egyéb cukorral
  • Én neveket pecsételtem a kekszekbe, ha Neked még nincs betűnyomdád, elárulom, hogy én az enyémet 600 forintért vettem az ebayen, és ebben a postaköltség is benne volt
És így is lehet:sütés előtt a kekszekbe beleszúrsz egy-egy fapálcikát, és úgy sütöd meg

Diétás étcsokis fahéjas zabkeksz


A húsvéti asztalról nem maradhatnak le a kekszek sem, és ezek nem csak finomak, de még kalóriát is spórolsz velük!Szuper!


  • 150 gr zabpehely
  • 2 kk fahéj
  • csipet só
  • 120 gr eritrit
  • 100 gr zabpehelyliszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 150 gr olvasztott vaj
  • 100 gr étcsoki felkockázva

A hozzávalókat a leírt sorrendben összekevered, és ha már összeállt egynemű masszává, sütőpapírral bélelt tesibe rakosgatod a megformált kekszeket és 180 C-ra előmelegített sütőben süsd meg (a kekszek nagyságától függően, nagyjából 15 perc alatt).

Eredeti innen.