8/29/2011

Dupla csokis muffin

Tésztához:


  • 250 gr liszt

  • 1 sütőpor

  • 2 ek holland kakaópor

  • 150 gr cukor

  • 1 vaníliás cukor

  • 1 tojás

  • 2,5 dl tejföl

  • 0,75 dl erős kávé

  • 0,8 dl étolaj
És még:


  • 100 gr étcsoki

  • 80 gr margarin

  • pár csepp olaj

  • fehércsoki kockák

Keverd össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Egy külön tálban keverd össze a tojást, a tejfölt, étolajat és a kávét, majd add hozzá az egészet a lisztes keverékhez. A muffinformát béleld ki papírkosarakkal, töltsd meg őket a tészta 2/3-ával, tegyél mindegyik közepébe 1-1 kocka fehér csokit, majd fedd be a maradék tésztával.180 C-on süsd 20-25 percig. Közben készítsd el a csokimázat: olvaszd fel a margarint egészen forrásig, vedd le a tűzről, és keverd benne símára a kockákra tört csokit. Amikor a csoki teljesen felovadt, adj hozzá pár csepp olajat, hogy a máz szép fényes legyen. A kihűlt muffinok tetjét márts a csokimázba, és hagyd megszáradni. Ennyi:)


P.S: Recept innen.