- 250 gr liszt
- 1 sütőpor
- 2 ek holland kakaópor
- 150 gr cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 tojás
- 2,5 dl tejföl
- 0,75 dl erős kávé
- 0,8 dl étolaj
- 100 gr étcsoki
- 80 gr margarin
- pár csepp olaj
- fehércsoki kockák
Keverd össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Egy külön tálban keverd össze a tojást, a tejfölt, étolajat és a kávét, majd add hozzá az egészet a lisztes keverékhez. A muffinformát béleld ki papírkosarakkal, töltsd meg őket a tészta 2/3-ával, tegyél mindegyik közepébe 1-1 kocka fehér csokit, majd fedd be a maradék tésztával.180 C-on süsd 20-25 percig. Közben készítsd el a csokimázat: olvaszd fel a margarint egészen forrásig, vedd le a tűzről, és keverd benne símára a kockákra tört csokit. Amikor a csoki teljesen felovadt, adj hozzá pár csepp olajat, hogy a máz szép fényes legyen. A kihűlt muffinok tetjét márts a csokimázba, és hagyd megszáradni. Ennyi:)
P.S: Recept innen.