Tésztához:
- 1 tojás
- 80 gr cukor
- 1 vaníliás cukor
- 80 ml olaj
- 220 gr liszt
- 1 zacskó sütőpor
Vaníliakrém:
- 3 dl tej
- 1 tojássárgája
- 3 ek cukor
- 2 ek keményítő
- vaníliaaroma
- 80 gr mascarpone
- + eper
Morzsához:
- 25 gr vaj
- 1 ek cukor
- 3 ek liszt
Tetejére:
A tojást keverd mixerrel össze a 2 fajta cukorral és az olajjal. Add hozzá a lisztet és a sütőport, majd gyúrd addig, amíg szép rugalmas,egynemű tésztát nem kapsz. Fogj egy piteformát, kend meg vajjal, majd egyenletesen nyomkodd bele a tésztát, szúrkáld meg villával. A vaníliakrémhez tedd a tojássárgáját 3 dl tejjel egy kisebb lábasba, add hozzá a cukrot, vaníliaaromát és a keményítőt, majd főzd össze, amíg olyan sűrű nem lesz, mint a puding. Vedd le a tűzről, majd keverd el benne a mascarponet. Öntsd a krémet a tésztára, majd jól pakold meg darabolt eperrel.
A morzsához a vajat, cukrot, lisztet tedd egy kisebb tálba, és az ujjaid között morzsold, amíg morzsaállagú nem lesz.Szórd meg jó alaposan szeletelt mandulával
Süsd 200 C-on szép aranybarnára, kb. 25-30 perc alatt.
P.S: Imádom az epret, egy baja van csak, hogy rövid ideig tart az eperszezon. Ezért amíg van szép belőle, minden formában szoktam készíteni :) Ezt a receptet egyszer kiírtam valahonnan,de ne kédezzétek honnan😅, sokszor szoktam készíteni, mert nagyon finom és gyorsan elkészül. Készítsétek Ti is bátran!