- 50 gr kandírozott citromhéj
- 50 gr kandírozott narancshéj
- 100 gr aszalt vörös áfonya
- 50 gr mandula
- 2 ek whiskey
- 100 gr vaj
- 100 gr cukor
- csipet só
- 3 tojás
- 2 ek whiskey
- 175 gr liszt
- 1 kk sütőpor
A kandírozott gyümölcsöket és a feldarabolt mandulát öntsd le 2 ek whiskyvel, és tedd félre. A sütőt melegítsd elő 175 C-ra. A szobahőmérsékletű vajat keverd habosra, majd add hozzá a cukrot, a sót, a tojásokat és a whiskyt, majd keverd szép simára. Legvégül add hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. Amikor szép egynemű a tészta, add hozzá az aszalt gyümölcsös keveréket, majd jól forgasd össze az egészet. Sütőpapírral bélelt kenyérformában süsd szép aranybarnára, kb 40-45 perc alatt.
P.S:Karácsonyra is, és utána is még többször sütöttem, nagyon szeretjük, és gyorsan el is készül :) Ajánlom Nektek szeretettel :)