- 4 nagy tojás
- 250 gr cukor
- 2 dl olaj
- 2 dl tej
- 1 kk vanília aroma
- 300 gr liszt
- 1 sütőpor
- 2 ek holland kakaópor
- 1 üveg meggybefőtt (vagy fagyasztott)
A tojásokat a cukorral keverd habosra, add hozzá az olajat, tejet, a vanília aromát, és a sütőporral elkevert lisztet. Az így elkészült tésztát oszd két részre, és az egyikbe keverd bele a kakaóport. Egy vajazott-lisztezett kuglófformába rétegezd a fehér tésztát, majd a kakaós tésztát (ennél a lépésnél egy kés hegyével körkörösen rajzolj spirálokat a tésztába), majd szórj rá meggyet. Ezt addig ismételd, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Tedd be a 180 C-ra előmelegített sütőbe, és süsd tűpróbáig.(nagyjából 45 perc, de sütő- és kuglófforma függő!)