- 2 tojás
- 150 gr cukor
- 140 ml olaj
- vaníliakivonat
- csipet só
- 400 gr liszt
- 1 zacskó sütőpor
- holland kakaópor
- blansírozott mandula
9/14/2023
Vaníliás keksz
8/17/2023
Nyári zöldséges csirkés egytál
Nagyon szeretem, amikor friss zöldségekből tudok főzni. Ha pedig anyu kertjéből vannak a zöldségek, akkor attól még finomabb minden 😉. Ez az egytálétel annyira de annyira finom, semmi macera nincs vele, szinte magától elkészül😀. Mégis telis-tele van vitaminnal a rengeteg fajta különböző zöldség miatt. Zsiradék pedig szinte zéró, minden a saját levében párolódik. Isteni. Na és a szinek! Próbáljátok ki bátran, szeretni fogjátok!
A zöldségekhez:
- 4-5 újkrumpli
- 1 sárga paprika
- 1 zöld paprika
- 2 lilahagyma
- 3 paradicsom
- só
- pici sültkrumpli fűszerkeverék
- 4-5 gerezd fokhagyma
A húshoz:
- kb 750 gr csirkemell (csirkecombbal is jó)
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 kk só
- 1/2 kk bors
- 0,5 kk vegeta
- 0,5 kk sültcsirke fűszerkeverék
- 1 kk kakukkfű
- 3-4 ek olívaolaj
A zöldségeket jó alaposan mosd meg, majd egyenként darabold őket nagyjából azonos méretű kockákra, tedd egy tűzálló tálba, és sózd meg őket, szórj rá pici sültkrumpli fűszert is, ha szeretitek.
8/13/2023
Kisir - török couscous saláta
- 2 dl couscous
- 4 dl zöldségleves alap
- 2 ek sűrített paradicsom
- 3 újhagyma (kiváltahtod 1 lilahagymával)
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 1/2-1 citrom kifacsart leve
A couscoust öntsd fel 4 dl forró levessel, keverd el benne a sűrített paradicsomot. és lefedve hagyd állni, amíg magába nem szívja a folyadékot. Közben vádg apróra a zöldhagymát és a petrezselymet, majd ha már picit kihűlt a couscous, keverd hozzá. Legvégül facsard bele a citromlevet, és jó alaposan forgasd össze. Kész is a gyors, egészséges köreted 😉
8/12/2023
Vaníliás "masni" keksz
- 1 tojás
- 80 gr cukor
- 50 gr keményítő
- 100 gr olvasztott vaj
- vanília aroma
- 200 gr liszt
- 1 kk sütőpor
És még:
- olvasztott csoki
- kókusz
Szilvás grízes 5 perces süti
Tészta:
- 2 tojás
- 5 ek cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 dl natúr joghurt
- 0,75 dl olaj
- 5 ek liszt
- 3 ek gríz
- 1 kk sütőpor
- pici holland kakaópor
És még:
- szilva
- fahéj
- 1 ek nádcukor
Fogj egy piteformát, és béleld ki sütőpapírral. A szilvát magozd ki, és vágd negyedekre. Héjával lefelé rakd ki a piteforma alját a szilvával, szórd meg a nádcukorral és fahéjjal ízlés szerint.
A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével keverd össze a leírt sorrendben, majd felét öntsd a szilvára.
A másik felébe keverd bele a kakaóport és öntsd a sárga tésztára.
Süsd 180 C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig. Picit hagyd hűlni. és borítsd egy megfelelő méretű tányérra, vedd le a sütőpapírt, hogy a gyümölcsös rész is ki tudjon hűlni. Ízlés szerint fahéjas porcukorral megszórva tálald.