Házi vaníliakrém mindenféle tortához. Nagyon gyors, egyszerű, és nem kell ennél jobb! Eperrel, málnával, áfonyával, banánnal, kombinálhatjátok, amivel csak szeretnétek. Mutatom, hogy készítsétek.
- 4 tojássárgája
- 4 ek cukor
- 3 ek liszt
- 0,5 l tej
- vanília aroma
- őrölt vanília/vaníliarúd kikapargatott magjai
- 100 gr vaj
- 1 csapott ek porcukor
A tojássárgákat a cukorral keverd addig, amíg ki nem fehéredik, legyen jó habos. Add hozzá a lisztet és 2 dl hideg tejet, keverd jó csomómentesre.Egy ugyanakkora lábasban, mint amiben majd a krémet főzöd, forralj 2-3 ujjnyi vizet, tedd a tetejére a másik lábast, amiben a tojássárgás cucc van. Kézi habverővel kevergetve kezd el főzni. Apránként add hozzá a maradék 3 dl tejet és a vanília aromát és az őrölt vaníliát ízlés szerint. Addig főzd, amíg ilyen nem lesz az állaga:
Hagyd hűlni. Közben a vajat keverd habosra a porcukorral, és apránként folyamatosan, most már mixerrel keverve add hozzá a kihűlt krémet. Már töltheted is be vele a lapokat 😉