Tésztához:
- 7 tojás
- 7 ek cukor
- 3 ek liszt
- 4 ek darált dió
Krémhez:
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 100 gr vaj
- 100 gr porcukor
És még:
- baracklekvár
- 2-3 banán
- pici citromlé
- zselés cukor/csokidarabkák
- 1 zacskó habpor (lehet vaníliás is)
- darált dió/csokiforgács a szóráshoz
A tésztához a tojások fehérjét verd kemény habbá, add hozzá a cukrot, mixereled tovább, amíg szép fényes nem lesz, majd egenként keverd a masszához a tojássárgákat is. Legvégül vedd alacsonyabbra a mixer sebességét, és add a masszához a lisztet és a darált diót is, keverd össze az egészet, majd öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 200 C-ra előmelegített sütőben. Ha kész, borítsd a tésztát enyhén benedvesített konyharuhára, vedd le róla a sütőpapírt, és jó szorosan tekerd fel.
A krémhez főzd meg a pudingot 4 dl tejben, majd ha kész, a tetejére tegyél alufóliát, hogy ne bőrösödjön, hagyd kihűlni. A puha vajat keverd krémesre a porcukorral, majd apránként add hozzá a pudingot, és mixereld krémmé az egészet. Tedd be kb. fél órára a hűtőbe.
A diós piskótát kend meg vékonyan baracklekvárral, erre jöhet a pudingos krém, erre darabolt zselés cukor vagy csoki. A banánokat locsold meg egy kis citromlével, és tedd őket a tésztának arra a szélére, ahonnan kezdve a tekercset fel fogod tekerni. Tekerd fel a tésztát, a tetejét kend meg tejszínhabbal és szórd meg darált dióval vagy reszelt csokival. Jól behűtve, ujjnyi vastgra vágva tálald.