- 8 kisebb szelet karaj befűszerezve (só, bors, sertés fűszerkeverék, vegeta, vagy épp amit szokatatok használni karajra)
- 0,5 dl olaj
- 2 lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 6 dl marhahús alaplé (mehet leveskockából is - 1 kocka elég erre a mennyiségre)
- 1 dl paradicsom passata
- 1 kk mustár
- 1 babérlevél
- 1 kk vegeta
- 1/2 kk bors
- 2 répa meghámozva, felkockázva
- 150 gr zöldborsó
- 3 dl hideg víz
A karajt ízesítsd a szokásos módon, én sózni, borsozni szoktam, teszek rá sertés fűszersót vagy vegetát, jó alaposan kiklopfolom, aztán ezzel kész is. Egy jó nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és süsd benne aranybarnára a húst. Szedd ki egy tálba, és a fennmaradt zsiradékon pirítsd pár perig az apróra vágott lila hagymát, és nyomd bele a fokhagymát is. Mehet vissza rá a hús, löttyints rá 2 dl-t az alapléből, add hozzá a mustárt, a passatát, vegetát és a borsot, a babérlevelet, majd add hozzá a maradék 4 dl alaplét is. Lefedve hagyd rotyogni. A répákat tisztítsd meg és vágd kockákra, dobd ezt is a serpenyőbe a zöldborsóval együtt, öntsd hozzá a 3 dl vizet is, és lefedve hagyd rotyogni kb 20 percig, illetve amíg a szaft szépen be nem sűrűsödik. Krumplipürével vagy rizzsel tálald:) Élvezzétek
P.S: Innen inspirálódtam, saját ízlésre alakítottam :)