Volt egyszer egy kenyér világnapja, nem is olyan rég. Sütöttem is rá kenyeret, csak épp a posztolással csúsztam meg:)Na, de ami késik nem múlik, úgyhogy most megmutatom nektek, milyen illatos, ízekkel teli, pihepuha kenyeret sütöttem. Kell hozzá:
- 2,5 dl víz
- 0,5 dl tej
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek tejpor
- 40 gr pesto szósz (zöld)
- 500 gr búza liszt
- 1 kk só
- 1 csapott ek cukor
- 1 zacskó szárított élesztő
- 1 kk oregano
- 1 kk bazsalikom
Fogd a kenyérsütődet, és először öntsd a tartályába a tejet, a vizet, majd az olívaolajat, erre jöhet a tejpor, a pesto szósz, majd a liszt. Ezután az egyik sarokba öntsd a sót, a másikba a cukrot, a harmadikba pedig a szárított élesztőt, majd csak úgy a tetejére szórd rá az oreganót és a bazsalikomot. Normál (fehér kenyér) programon sütöttem közepesen barna héjjal.