- 700 gr csont és bőr nélküli csirke felsőcomb
- só
- bors
- vegeta
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 dl száraz fehérbpr
- 2 púpos ek mustár
- pici olaj
- 1 csokor petrezselyem
A sütőt melegítsd elő 200 C-ra. A húst sózd, borsozd, szórd meg vegetával, majd pici olajon süsd elő pár percig mindkét oldalról. Amíg a hús sül, keverd össze kézi habverővel a fehérbort és a mustárt, a hagymát pedig tisztítsd meg, és vágd vékony karikákra. A húst vedd ki egy hőálló tálba, majd a visszamaradt zsiradékon süsd aranybarnára a hagymakarikákat (kb. 10-15 perc). Amikor ezzel megvagy, tedd vissza a húst a serpenyőbe, és öntsd fel a mustáros borral. Forralj rajta egyet, és az egészet öntsd át egy hőálló tálba. Fedd be alufóliával, és süsd 25 pericg. Vedd le a fóliát, és piríts rajta még egy jó 5 percet. Petrezselyemmel megszórva tálald.
P.S: Ez a recept Stahl Gyors szárnyas ételek könyvéből származik. Régóta készültem elkészíteni, most sort kerítettem rá, és nagyon de nagyon meg voltam vele elégedve (eredet recept szerint 1 kg comb és 2,5 dl bor kell bele). Biztosan sokszor asztalra fog még kerülni:)