- 150 gr vaj/margarin
- 100 gr cukor
- 150 gr barna cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 tojás
- 200 gr liszt
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 1 púpos teáskanál mézeskalács fűszer
- 80 gr apróra vágott mogyoró
- 150 gr durvára reszelt csoki (fele tej-, fele ét)
Egy késes aprítógépbe dobd bele a csokikockákat, és dolgoztasd addig, amíg a csoki szétforgácsolódik - én azért szoktam benne hagyni nagyobb darabkákat is, úgy finomabb. A vajat keverd habosra három féle cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat. A lisztet keverd össze a sütőporral és a mézeskalács fűszerkeverékkel, és add a vajas-cukros-tojásos masszához. Legvégül keverd bele a csokit és a durvára vágott mogyorót. Kiskanállal szedj a masszából halmokat sütőpapírral bélelet tepsire (nagyjából 0,5 kk-nyi elég 1 keksznek a tésztából, mert meg fog nőni, ezért érdemes helyet hagyni a halmok között). 180 C-ra előmelegített sütőben süsd nagyjából 12 percig.