- 450 gr liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 kk holland kakaópor
- 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
- 150 gr méz
- 80 gr vaj
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 100 gr porcukor
- 1 ek tejföl
Opcionálisan:
- egész mandula vagy csokimáz
A lisztet keverd össze a szódabikarbónával, a kakaóporral és a méezkalács fűszerkeverékkel. Közben a vajat és a mézet melegítsd össze, hogy a vaj teljesen felolvadjon. A tojást, a tojássárgáját keverd össze a porcukorral, add hozzá a tejfölt és a vajas mézet, majd jó alaposan gyúrd össze a lisztes keverékkel. Hagyd a tésztát pihenni 15 percig, majd formázz belőle diónyi golyókat, és süsd őket készre 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt. Ha szeretnéd, sütés előtt nyomj a közepükbe egy-egy mandulát, vagy ha már teljesen kihűltek, mártsd őket félig csokimázba.
Recept innen kipróbálva.