- 2 tojás
- 13 ek cukor
- 13 ek olaj
- 18 ek tej
- 18 ek liszt
- 1 sütőpor
- 2 alma felkockázva
- 1 ek holland kakaópor
- darabolt dió
Hempergetéshez:
És még:
Szóval: először felteszed a tejet és a cukrot, és amikor elkezd forrni, belekevered a 4 ek langyos vízben feloldott zselatint. Hagyod kb 1 percet forrni, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik. Amikor a massza kihűlt, hozzáadod a tejszínhabport, és mixerrel addig kevered, amíg kemény krémhabot nem kapsz. Ekkor az egészet szétosztod 3 részre:
Ilyen sorrendben egymásra öntöd a rétegeket (akár tortaformába, akár másba), beteszed a mélyhűtőbe:) (amint megdermed, mehet át a frizsibe), és felszolgálás előtt díszítsd tejszínhabbal.
P.S: Jaj, hogy én hogy szeretem ezt a fagyitortát!Összezutyulod, egymásra öntöd a különböző rétegeket, megszilárdul, és isteni finom!Otthoni beszerzőkörutaimon szoktam venni 0,5 kg-os kiszerelésben tejszínhabport, ezt használtam fel most is, kevésbé macerás mint egyenként bontogatni a zacskókat. Ez alkalommal kuglófformában készítettem, de őzgerincformában is nagyon szép!
Ja, még egy plusz megjegyzés tőlem, ami lehet, hogy fontos: én eddig mindig szilikonos formában készítettem, így nagyon könnyű kivenni:)
A tészta hozzávalóit a leírt sorrendben összekevered, a barackokat meghámozod és felszeleteled. A tésztát vajazott, lisztezett tepsibe öntöd, és a tetejére teszed a gyümölcs felét. Beteszed a 200 C-ra előmelegített sütőbe, majd amikor a tészta teteje szilárdulni kezd, kiveszed, és ráteszed a maradék gyümölcsöt is. Meghet az egész vissza a sütőbe, tűpróbáig sütöd. Felszeleteled, és megszórod porcukorral, és már kész is.
P.S: Azért kell a barackot két részletben rápakolni, hogy ne áztassa el a sütit. Ez is - a tőlem megszokott módon:) - nagyon gyorsan elkészül.
A mángoldot mosd meg, majd vágd hosszú csíkokra. Mehet a forró vízbe, amíg meg nem puhul. Amikor megfőtt, leszűröd, majd átfuttatod az olívaolajon, amiben előzőleg picit megpirítottad a fokhagymát. Tálba szedet, sózod, meglocsolod citromlével, és tálalhatod is.
P.S: A tengeren Krisztivel készítettük a hal mellé. Általában a mángoldot amikor főzik, tesznek bele kockákra vágott krumplit is, és együtt főzik őket, (ez az úgynevezett dalmát köret), de mivel nekünk volt krumplisalátánk, így mi csak így egymagában készítettük a halhoz, és nagyon finom volt!
Hempergetéshez: