7/22/2017

Gyors sárgabarackos süti

Hoztam nektek egy kis gyors nyári sütit is!10 perc, és kész! Őszibarackkal, meggyel vagy más gyümölcsel is tökéletes😉

  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 1,5 dl olaj
  • reszelt citromhéj
  • 300 gr liszt
  • 1 sütőpor
  • 200 gr cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • sárgabarack
  • porcukor

A tojásokat keverd össze a tejjel, olajjal és a reszelt citromhéjjal. A lisztet keverd össte a sütőporral és a két fajta cukorral, majd keverd össze a két masszát. Egy közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, és a tetejére tegyél félbevágott sárgbarackot a magházzal lefelé, ahogy a képen is látszik. 180 C-ra előmelegített sütőben süsd szép aranybarnára:) Ez tán már csak egy kis türelem, amíg hűl, megszórod porcukorral, és már mehet is az asztalra!

P.S: Ennél a sütinél nem ajánlom a túl nagy sárgabarackokat, mert eláztathatják a tésztát. Ha nagyobb a sárgabarack, inkább vágjátok kisebb darabokra, csak a biztonság kedvéért. A képen látható méretű sárgabarackot még bőven elbírja a tészta :)

Proja muffin


  • 2,5 dl kukoricadara
  • 2,5 dl finomliszt
  • 1 sütőpor
  • 1 kk só
  • 3 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 250 gr túró
  • 50-100 gr feta morzsolva
  • Spar saláta magkeverék (vagy tetszés szerint)


A hozzávalókat a leírt sorrendben egy tálba öntöd a feta kivételével, kézi mixerrel szép egyenletesre kevered, majd a fetát belemorzsolod. kanállal összekevered, a masszát muffinnformába öntöd, tetejét megszórod a magkeverékkel, és 180 C-ra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütöd:) Ennyi!