A Brownies az a sütemény, amit szinte kivétel nélkül mindenki szeret, és ami annyira de annyira hálás, hogy minimális erőfeszítéssel maximális eredményt produkál (és nem mellesleg nem kis elismerést a készítőjének). Most Jamie Oliver receptjét teszteltem, tőlem csillagos ötöst kap (picit ugyan változtattam a recepten, de majd írom, hogy mit, az eredetit meg úgyis belinkelem). Na szóval, kell hozzá:
- 175 gr vaj
- 200 gr magas kakaótartalmú étcsoki
- 150 gr darabolt dió (eredetiben 75-75 gr sült gesztenye és aszalt meggy)
- 75 gr átszitált holland kakaópor
- 100 gr liszt
- 1 kk sütőpor
- 220 gr porcukor (nálam, eredetiben 300 gr!!! brutál soknak tartottam, legközelebb még a 220 -nál is lejjebb megyek)
- 4 nagy tojás
Tetejére:
- porcukor
Tálaláshoz:
- 5 dl tejszínhab felverve
- 1 narancs reszelt héja
A vajat és a darabokra tört csokit vízgőz felett (vagy simán alacsony lángon) olvaszd össze, amíg egynemű nem lesz.Keverd bele a diót és vedd le a tűzről. Egy külön tálban keverd össze a kakaóport, a lisztet, a sütőport és a porcukrot, és add hozzá az olvasztott csokis cucchoz. Jól keverd össze az egészet, majd add hozzá a tojásokat is.Öntsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre. Hagyd hűlni, és vágd 3 centis kis kockákra, szórd meg porcukorral, és a felvert tejszínhabbal tálald, amibe belekeverted a reszelt narancshéjat.Ennyi:)
P.S: Eredeti receptet itt olvashatjátok. Jamie szerint 20x30cm-es tepsiben kell sütni, de amint látjátok, elég magasra sültek, én lehet, hogy legközelebb egy mérettel nagyobb tepsiben fogom készíteni.