- 2 tojás
- 125 gr vaj /margarin olvasztva
- 3/4 bögre cukor
- 2 bögre liszt
- 1 kk sütőpor
- 2 1/3 bögre érett banán szétnyomkodva
Összekevered a száraz hozzávalókat a nedvesekkel, beleöntöd egy vajazott-lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) dobozformába, és 175 C-ra előmelegített sütőben sütöd 1 órácskát.
*********************************************************************************
*********************************************************************************
Na szóval, ez volt az eredeti verzió, ami így tökéletes, ahogy van. Csakhogy kifelé vagyunk lassan a télből, és lassan jön a nyaralások és egyben a bikiniszezon ideje, és hát ugye nem kéne addig sem felesleges plusz kilókat magunkra pakolni!Ennek mentén "lediétásítottam" a receptet, mutatom, hogyan:
Banánkenyér 2 - diétás verzió
- 2 tojás
- 100 gr kókuszolaj (kb.4 ek, de legjobb, ha leméred)
- 3/4 bögre eritrit
- 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 1 bögre finomliszt
- 1 kk sütőpor
- 2 1/3 bögre érett banán szétnyomkodva (kb. 5-6 közepes banán)
- opcionálisan 1-2 marék mazsola
A tojásokat keverd habosra a kókuszolajjal, majd az eritrittel. Mehetnek bele a banánok is. Add hozzá a sütőporral elkevert kétféle lisztet, (mazsolát is), és öntsd a masszát sütőpapírral bélelt dobozformába. 175 C-ra előmelegített sütőben süsd egy órát.Hibátlan
P.S Ehhez a banánkenyérhez fontos, hogy jó érett banánokkal dolgozz, mert ez fogja megadni az igazán jó ízét-édességét a sütinek. A gyerekek imádják, farsangi mulatságra, óvodai partykra simán bevethető, mert gyors, kiadós, finom, és a kölkök percek alatt szétkapkodják.Ja, 2,5 dl-s bögre a mérce. Az eritritet bátran merem ajánlani sütéshez, nekem bevált.