Na, ez egy igazi old school recept, semmi flanc, hamisítatlan házias, vajdasági íz. Sokszor készítem hétvégi ebédre, imádjuk.
- 8 szelet karaj
- só
- bors
- vegeta
- pici olaj
- 2,5-3 dl marhaalaplé (fehérbor)
- 1 púpos ek mustár
Azzal kezdd, hogy a hússzeleteket sózd, borsozd, szórd meg egy kis vegetával, és jó alaposan klopfold ki. Ha ezzel megvagy, egy nagy kerámia serpenyőben kevés olajon hirtelen pirítsd meg (erős lángon) a hússzeleteket mindkét oldalról, hogy szép aranybarna legyen a színük. Ekkor öntsd fel a marhaalaplével (vagy ugyanannyi fehérborral, vagy a kettő keverékével), és keverj a szaftba egy púpos ek mustárt. Lefedve párold puhára a húst, hadd rotyogjanak a szaftban, de most már alacsony lángon (hát nem nagyon szoktam mérni mennyi ideig, talán 15-20 perc). Krumplipürével, vagy petrezselymes krumplival tálald, amit bőven locsolj meg a szafttal.Tökéletes:).